Rammen for det moderne hjem

Familieboligen i Nordjylland er et fint eksempel på en enkel arkitektur som svaret på en velfungerende og god bolig, hvor robuste materialer og dagslyset dominerer.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i privatboligen
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Villaens grund er aflang, og derfor var det også naturligt at bygge et langstrakt hus med mange adgange til haven mod vest. Taget er ensidigt skrånende, således at husets opholdsrum, der ligger i den ene side af husets længde, åbner sig op mod haven og giver meget dagslys til boligen.

Akustiklofterne fra Troldtekt spiller en vigtig rolle i boligen som et element, der binder rummene sammen og samtidig giver en behagelig atmosfære af hjemlig hygge. Dels er en god akustik vigtigt for komforten, og dels giver loftets struktur en god kontrast til de øvrige glatte flader i boligen.

Martin Bach er både bygherre, arkitekt og tømrer og har efterhånden en del erfaringer med boligbyggeri. Han fortæller, at Troldtekt træbetonplader var det oplagte valg som loftbeklædning, idet de giver nogle rolige flader og samtidig sikrer en god akustik.

Stilfuld indretning

Martin Bach har opført en anden villa med samme grundplan dog med en anden tagform. En plan som har vist sig at være en god ramme for den moderne bolig. På en gang et enkelt greb og med plads til at gøre boligen personlig.

Hos Martin Bach har parret valgt at få spots indbygget i det hvide loft og i øvrigt at male væggene i blide farver, der korresponderer fint med den personlige og meget harmoniske indretning.