Et Zunshine-hjem i vandkanten

Husbåde associeres ofte med nedlagte, hjemmerenoverede erhvervsskibe. Men i Vejle Lystbådehavn ligger en elegant modsætning. Dét, som gør husbåden Zunshine Living 114 Unique så usædvanlig, er, at den ligner et helt almindeligt hjem.

Troldtekt Zunshine Living
Foto: Zunshine Living

Peter Poulsen, Zunshine Livings salgs- og marketingdirektør, har designet og projekteret den 103 kvadratmeter, energirigtige helårsbolig på vand. Han har stået på adskillige bådudstillinger – men aldrig før oplevet en så ufiltreret begejstring over arkitektur, design og udnyttelse af indvendige kvadratmeter. 

Husbåden er bygget i en minimalistisk, nordisk stil, der klæder Vejle Lystbådehavns maritime, rå miljø. Stuens glasfacade og de mange timer, der er brugt på at afstemme husbådens indvendige pladsforhold til perfektion, giver en fantastisk rumvirkning. Men særligt husbådens dobbelte terrassedør, der forener stue og terrasse, giver de besøgende en wow-oplevelse.

– Husbåden virker langt større, end den udefra ser ud til at være. Den virker sådan, fordi husbådens specielle isolering gør ydervæggene tynde, og fordi stuens glasfacade mod vandet fylder mindre end en væg og giver rummet lys og luft, siger Peter Poulsen.

Peter Poulsen fortæller samtidig, at husbådens indvendige boligareal på 103 kvadratmeter ville kræve hele 11 kvadratmeter mere, hvis husbåden skulle bygges som et traditionelt murstensbyggeri på land. 

Loft forener elegant indre med råt ydre

Allerede da Peter Poulsen detailprojekterede husbåden, havde han Troldtekt akustiklofter i tankerne. I dag står husbåden med et hvidt loft i extrem fin struktur, som på afstand næsten kan forveksles med filt. Peter Poulsen er dybt imponeret over, hvor behagelig en lyd det valgte Troldtekt loft tilføjer boligen, og hvor effektivt loftet dæmper lyden.

– Det er utroligt, hvordan rumklangen forbliver den samme, uanset om husbåden er tømt for møbler eller fyldt af begejstrede besøgende. Loftet bidrager desuden til et smukt interiør, der her i husbåden virkelig tjener det elegante og rå helhedsindtryk, og som forener husbådens flotte gulv, træterrassen og det omkringliggende havnemiljø, siger Peter Poulsen.

Den flydende helårsbolig Zunshine Living 114 fås i tre modeller. Størrelsen på husbåden er den samme, men modellernes indretning og antallet af værelser er forskellige. Husbådens pris ligger fra 2.200.000 kroner (ekskl. leveringsomkostninger). Kvadratmeterprisen er dermed betydeligt lavere end boliger på land med tilsvarende udsigt – og så skal der ikke betales grundskyld eller ejendomsskat for livet i vandkanten.