Luksus og sjov for hele familien ved foden af Alperne

Det er det største turismeprojekt i Allgäus historie: I den sydøstlige del af den tyske delstat Baden-Württemberg er der på et 184 hektar stort område, som tidligere tilhørte den tyske hær, blevet bygget i alt 1.000 feriehuse med plads til mellem 2 og 12 personer samt en enorm vand-, lege- og wellnessverden.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

Feriecentret Center Parc Allgäu i Leutkirch ligger ved en kunstig sø og består af flere moderne komplekser. Her finder man blandt andet et familieunderholdningscenter med bowling, minigolf, legeland, klatreparadis, spillehal og meget mere samt den såkaldte Market Dome med i alt ni forskellige restauranter, supermarked, bageri og forskellige butikker, hvor man kan købe mange regionale produkter.

En af de helt store familieattraktioner her er det gigantiske vandland Aqua Mundo. Her er der et bølgebassin, 15 store og små rutsjebaner, den længste wildwater-rutsjebane i alle seks Center Parcs i Tyskland, et snorklebassin, en af de største vandlegepladser i Tyskland og mange andre spændende vandattraktioner.

Kun få skridt fra Aqua Mundo har de besøgende adgang til den separate spa-bygning, Spa & Country Club, med saunaer, saltvandsbassiner og forskellige wellness- og massagetilbud. Spa & Country Club tilbyder gæsterne et rummeligt 2.400 kvadratmeter stort Deep Nature©-wellnessområde, et fitnessområde og en asiatisk restaurant kaldet "Auszeid Hüttn".

Spa & Country Club er ikke kun åben for overnattende gæster, også dagsgæster har adgang til de forskellige faciliteter. I wellness-oasen finder man desuden en sauna med udsigt, hamammer, indendørs og udendørs pools med forskellige vandforlystelser, varmt- og koldtvandsbassiner, oplevelsesbrusere, spabade, rasul- og dampbade samt indendørs og udendørs afslapningsområder. Vådrumsegnede akustikplader i forskellige farver fungerer som et designelement i wellness- og badeområdet, der er præget af mange grønne planter.

De besøgende kan ikke kun slappe af inde i bygningen. Udefaciliteterne, som er inddelt i frit tilgængelige og lukkede gæsteområder, tilbyder bl.a. stillezoner og små afslapningsoaser. Der er også gode muligheder for at slappe af og hygge sig på de små træterrasser, der er integreret i træbevoksningen i området omkring poolen.