Aquarama

Troldtekt, Aquarama, Kristiansand
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Aquarama aktivitetscenter og Bystranda Hotel er resultatet af et offentligt-privat partnerskab igangsat af byrådet i Kristiansand i Sydnorge. Opgaven var at levere et eksklusivt vandcenter med en multisvømmehal og sportshal samt 7.000 m2 fordelt på kontor- og butiksområder og et selvstændigt stort hotel. Komplekset er tegnet af arkitekterne Asplan Viak og dækker knap 40.000 m2.

Den nye svømmehal ligger på den sydlige side ud mod parken og havet, hvorimod sportshallen, kontorbygningen og hotellet ligger på nordsiden og følger den eksisterende gitterplan for Kristiansands bycentrum. Med sine 229 værelser er hotellet det største i det sydlige Norge. Det udgør en del af et S-formet kompleks vest for svømmehallen, hvor størstedelen af hotelværelserne har en smuk udsigt over strandpromenaden, mens fælleslokalerne vender ud mod en sydvendt gårdhave.

Den S-formede bygning består af en murstensfacade i stil med de omkringliggende bygninger, mens svømmehallen består af lettere materialer som store glasmure og metallisk solafskærmning.

Der er anvendt ultrafine Troldtekt loftplader gennem hele vandcenteret.  Farvevalget varierer fra de sortmalede i eksempelvis gennemgangs- og spiseområderne til de hvidmalede varianter i lys natur i omklædningsrummene. De udgør alle en stærk kontrast til de mange farvestrålende og neutrale gulve. 

Arkitekt Cecilie Skjomming fra Asplan Viak sagde: "Vi ledte efter en lofttype med stor holdbarhed, som kunne modstå de unges ofte hårdhændede aktiviteter. Det var også vigtigt, at loftet kunne hjælpe os med at opnå en god rumakustik samt have de rigtige brandhæmmende egenskaber."