Liv og glade dage

Det var ikke uden vemod, at medarbejderne pakkede de sidste ting ned fra den aldrende svømmehal i Neustadt am Rübenberge inden flytningen. Derfor var glæden hos medarbejderne også ekstra stor, da de i maj - efter en byggeperiode på næsten to år - kunne indvie et helt nyt svømme- og naturfriluftsbad med sauna og fantastiske underholdningsmuligheder - en sand perle for områdets vandhunde og sauna-elskere.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i svømmehal
Foto: Torben Weiß, Olaf Wiechers, Fotodesign Bierwagen

Og svømmebadet har masser at byde på: over 1.500 m2 vandareal fordelt på et stort sportsbassin med springområde, gruppe- og undervisningsbassin og et separat småbørnsbassin. Med et wellnessområde på 850 m2 med forskellige saunaer, bl.a. en infrarød sauna og et dampbad, et restaurantområde og et fitnesslokale kan man ikke ønske sig mere – heller ikke som heldagsgæst i "Balneon".

Men det stopper ikke der. En 70 meter lang rutsjebane, med tidtager og lyseffekter, leder gæsterne fra indendørsområdet og udenfor. Gennem endnu en udendørs rutsjebane kommer man til en "badesø" med sandstrand, som udgøres af et betonbassin med specialfolie. Her er det ikke nødvendigt at bruge klor, da vandet – ligesom vandet fra bassinet i saunaområdet – renses i et separat bassin.

Det er let at komme til det nye svømme- og naturbad, uanset om man er med offentlig transport eller i egen bil. Fra hovedindgangen bliver gæsterne ledt ind i foyeren. Her giver et stort vindue mulighed for at følge aktiviteterne inde i hallen. 

Og det er ikke kun de store vedligeholdelsesvenlige stålbassiner, der er fulde af liv. Også de glade farver på de vådrumsegnede Troldtekt-plader af træbeton i loftet bidrager til en god badeoplevelse. Troldtekt-pladerne, der er fremstillet af certificeret træ fra danske skove og cement, udvundet fra den danske undergrund, er ikke kun smukke at se på, de giver også en rigtig god akustik, da efterklangstiden reduceres betydeligt.