Kejserlig badeglæde

Svømning, afslapning, sauna og masser af skæg og ballade – alt sammen under ét tag. I de termiske bade Barbarossa-Thermen i den tyske by Göppingen, som ligger omkring 40 kilometer øst for Stuttgart, får både wellnessfans og vandhunde i alle størrelser og aldre fuld valuta for pengene.

De naturlige akustikplader fra Troldtekt er velegnede til brug i fugtige miljøer og giver optimal rumakustik og effektiv brandsikring
Foto: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

Det gennemrenoverede og moderniserede badelandskab, der er opkaldt efter kejser Frederik den Første af Preussen, alias Barbarossa, som regerede det tysk-romerske rige fra 1155 til 1190 og lod den romerske badekultur få en renæssance i området, indbyder efter 18 måneders byggeri med sine fire temaområder og et omfattende wellness- og sundhedstilbud til ægte afslapning. Det store omklædningsområde, nu også med familieomklædning og rummelige fælles omklædningsrum, de lyst designede sanitære faciliteter og den handicapvenlige adgang gør Barbarossa-Thermen klar til fremtiden.

Den store svømmehal, som også omfatter et galleri med liggestole og borde, rummer bl.a. et oplevelsesbassin med en kæmpe rutsjebane på 57 meter. Børne- og forældreområdet, der nu næsten er dobbelt så stort som tidligere, virker lyst og indbydende med sin flotte glasfacade. I det nyetablerede børneområde venter der de små mange vandsprøjtende oplevelser, f.eks. vandspil, flodløb og vandfald. Rutschebane-elefanten Elli, der især er populær blandt de alleryngste, har også fundet sit nye hjem her.

Det store saunaområde i romersk stil med syv forskellige saunaer, krystaltågebad og separat lounge giver mulighed for virkelig at svede igennem. For dem, der kan lide det særligt varmt, er der mulighed for at benytte bjælkehyttesaunaen i udeområdet og derefter køle af i isbrønden. I udeområdet er der også en stor solterrasse med velværehave, vandspil og integreret varmtvandsbassin med massagedyser, gulvbobler og boblesenge.

Den vellykkede kombination af finesse og funktionalitet, man har skabt i Barbarossa-Thermen, kommer særlig tydeligt til udtryk i børne- og forældreområdet. Her er der monteret flerfarvede Troldtekt-akustikplader i loftet, som matcher flisernes farvenuancer. Den højdeforskudte montering af "pladeøerne" skaber et tredimensionelt loftslandskab, som i form og farve udgør et særligt designmæssigt højdepunkt.