Leichlingen svømmer bæredygtigt ind i fremtiden

Det nye Blütenbad i Leichlingen i Nordrhein-Westfalen opfylder de højeste krav til komfort og bæredygtighed og tilbyder en behagelig, handicapvenlig bade- og saunaoplevelse for hele familien.

Arkitektkontoret i Düsseldorf, POS4 Architekten i Leichlingen (Rheinland), har på vegne af Leichlinger Bäderbetriebs und Beteiligungs GmbH opført en ny, moderne bygning. Det nye badelogo – en farverig blomst kombineret med en bølge – som straks fanger gæsternes blik på den hvide yderfacade af den lysfyldte badehal, henviser til, at byen på grund af sine mange frugtplantager siden 2013 officielt kaldes for "Blomsterbyen".

 

Certificeret bæredygtigt byggeri

Den nye indendørs svømmehal med et samlet areal på 2.726 kvadratmeter opfylder med sin konstruktion de højeste bæredygtighedskriterier og er også certificeret i overensstemmelse hermed af Deutsche Gesellschaft für das Badewesen. Der er blandt andet installeret moderne ventilationsanlæg med varmegenvinding og specielle pumpesystemer, som i kombination med et solcelleanlæg på hele det grønne tags overflade øger komforten og minimerer driftsomkostningerne.

 

Svømning og wellness

Indvendigt fremstår badeanlægget med et 25 meter langt svømmebassin, der omfatter en sportssvømmebane, et bassin, der ikke er til svømning, med justerbar, hævet bund, massagedyser og en plaskebruser samt et børnebadebassin med rutsjebane. Derudover er der et saunaområde med forskellige saunaer og dampbad, inklusive vandsoppeanlæg efter Kneipp-basssinet samt en butik.

 

Lyst og venligt design

Store vinduespartier, lyse gulve og farvede detaljer giver interiøret et lyst og venligt udtryk. I det farverige og kærligt indrettede børneområde har haren Felix, hvis skaber Anette Langen bor i Leichlingen, også en plads. Det samlede koncept fuldendes af de lyse Troldtekt akustikplader, der er velegnede til selv de fugtigste og varmeste rum som f.eks. svømmehaller, bruse- og wellnessfaciliteter. De er monteret i det høje loft over den hvide stålkonstruktion og sikrer en behagelig rumakustik.