Moderne bådhus på Bryggen

Naboerne på Islands Brygge, Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS er gået sammen om et nyt, fælles klubhus. Klubberne ønskede sig et større og mere bæredygtigt hus udført i robuste materialer.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Huset er opført i to etager, således at man fra øverste etage kan følge med i aktiviteterne i havnebassinet lige udenfor, hvad enten man interesserer sig for kajak eller roning. Rummet kan deles op i to af en foldevæg og deles også naturligt op ved tagets dobbelte saddeltag. Underetagen er forbeholdt mere praktiske faciliteter omkring omklædning og opbevaring.

Troldtekt er valgt som gennemgående loftsmateriale for at regulere akustikken i det store rum - men samtidig har Troldtekt også andre kvaliteter, der passer ind i byggeriet. Troldtekt akustikplader kan også anvendes udenfor, og i dette projekt har Troldtekt fundet anvendelse ved en stor overdækket terrasse, hvor medlemmerne kan stå i læ og se ud over vandet.

Med tanke for miljø og levealder

Krydsrum har været totalrådgivere på projektet, mens Logik & Co har været totalentreprenører. Byggefirmaet har en skarp profil omkring bæredygtigt byggeri og er derfor et godt match til opgaven. Som Balder Johansen fra Logik & Co siger, bygger de helst i træ.

Ro- og kajakklubben er opført udelukkende i træ (bortset fra fundament) og har endda træfiber som isolering, anvendt fibergips – og lofterne med Troldtekt er også overvejende fremstillet af træ. Facaderne i gran har fået overfladen let brændt for at give et anderledes udtryk. Dermed er klubhuset blevet et vellykket og spændende eksempel på gennemført bæredygtigt byggeri.