Rå charme med plads til puls

Den tidligere postcentral i Aarhus ligger i Ankersgade parallelt med banegraven og er nu i gang med at blive transformeret af Ejendomsselskabet Olav de Linde. Fitness X blev de første, der rykkede ind i bygningens nederste etage.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect, MAA

Den lidt afsidesliggende postcentral er ved at udvikle hele området til et sted, hvor der er masser af aktivitet og nye tilbud. Fitness X’s lokaler har utrolig meget dagslys fra de nordvendte vinduer og medlemmerne kan samtidig følge med i byens liv og banegraven udenfor.

Stilen er rå og lækker på én gang. De mange originale betonsøjler er blevet sandblæst, og mange steder er de autentiske elementer fra bygningens historie bevaret og giver stedet karakter. Alle lofter har sort Troldtekt, som passer godt ind i stilen med New York’er vinduer og rå beton, men gør også rummet hyggeligt.

Troldtekt forbinder det rå og det fine i indretningsdesignet. Samtidigt har akustikken stor betydning i et stort fitnessområde, hvor der foregår mange aktiviteter på samme tid, udover at musik og udstyr larmer. Her spiller Troldtekt en stor rolle i forbedring af akustikken.

Transformeringer giver kontraster

Kontrasten mellem den rå bygning med synlig beton og de nye materialer giver en god atmosfære på stedet. Udover Troldtekt er der tilføjet ”trægulve” og flotte, runde lysarmaturer, der svæver i loftet. Til aflukkede træningssale er der anvendt store vinduespartier med sorte, smalle sprosser.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er kendt for at omdanne udtjente bygninger til nye formål på en måde, så det er tydeligt, hvad der er originalt og tilføjet. At arbejde bæredygtigt ved at genbruge bygninger og materialer fremfor at bygge nyt har altid været Olav de Lindes måde at arbejde på, og kan kaldes firmaets DNA.

Denne omdannelsesproces handler også om at skabe liv i forladte kvarterer. Derfor er placeringen af Jumbo Bakery & Eatery i den lille, tidligere værkstedsbygning ved siden af også en fin måde at starte den proces på.