Optimal akustik i moderne svømmehal

Svømmebadet Hörnbad i Kiel er tegnet af arkitektbureauet pbr Planungsbüro Rohling fra Osnabrück og rummer både badeland og konkurrencebassiner.

Foto: Dipl.-Ing Olaf Wiechers (Engineer)

Med sit futuristiske design med skrå ydermure, tagflader i forskellige niveauer og store vinduespartier er den hvide bygning et markant og innovativt bud på, hvordan en moderne svømmehal kan se ud.

Bygningskomplekset med et skelet af stål og beton er opført i et område, der tidligere har været hjemsted for et stort slagteri, og rummer ud over flere svømmebassiner også en butik og en bistro. De store og små gæster i Hörnbad kan boltre sig i udendørs og indendørs bassiner, der i alt dækker et areal på 1.720 m2.

Sportsbassinet med otte 50-meterbaner kan opdeles ved hjælp af en vendebro. I den dybe ende af bassinet er der udspringstårne (1, 3 og 5 meter). I den anden ende kan vanddybden varieres ved hjælp af en hæve-/sænkebund.

Badelandet har meget at byde på: vandmassageøer, dyser og fontæner i mange forskellige størrelser og udformninger, en 70 meter lang vandrutschebane og meget mere. Der er også et kravle-/plaskebassin med forskellige aktiviteter til de helt små.

Gæsterne har desuden mulighed for at slappe af under fri himmel på den indbydende græsplæne eller i overetagen på den barrierefri svømmehal, hvor det store, veludstyrede wellness-område med fire forskellige temasaunaer er placeret.

Og både i sportsområdet og badelandet er lofterne beklædt med Troldtekt akustikplader i træbeton. Takket være deres åbne struktur absorberer de vådrumsegnede akustikplader fra Troldtekt lydene meget effektivt. Og dermed reduceres efterklangstiden og støjniveauet i svømmehallen og alle de tilknyttede dele af det store bygningskompleks markant.