Frisk luft til multifunktionel sportsby

Holbæk Sportsby er et eldorado for borgerne omkring Holbæk, som nu kan dyrke mange typer sport på de i alt 23.000 kvadratmeter tennisbaner, svømmehal og meget andet.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. sportshaller
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Sportsbyen er tænkt og opført som en by med huse, ­gader, pladser og omkringliggende landskab. Et fleksibelt sted, der på en gang kan fungere som det ­lokale træningscenter og lægge rammer til større ­arrangementer som koncerter eller kongresser. I alt 27 foreninger hører hjemme i Holbæk Sportsby, der er kåret som Årets Idrætsbyggeri 2020.

Skalaen på sportsbyen er præget af de store haller, og derfor er der arbejdet med at give rummene nogle rolige flader og en god akustik. En udvalgt grå farve danner ”baggrundsfarve” for de mange aktiviteter og er anvendt på både søjler, vægflader og Troldtekt akustikplader.

Lyd og luft integreret i loftet

I omklædningsrummene har kunster Stine Deja udsmykket rummene med andre farver og tilføjet blandt andet riste med tekst. Fra højttalere integreret i Troldtekt ­lofterne strømmer vandlyde fra Holbæk Fjord. Her er også anvendt Troldtekt ventilation, der er skjult bag Troldtekt pladerne.

Sundhedscentrets primære opgave er at tilbyde en ­række sundheds- og rehabiliteringstilbud til borgere
i Holbæk Kommune.

Her er blandt andet træningssale, behandlerrum og ­samtalerum. I disse lokaler har man i indretningen ­arbejdet videre med farverne og valgt en blå i forlængelse af den grå farve. En længere væg er blevet udsmykket med Troldtekt i lodrette, slanke bånd i en graduering, som ­bliver lysere opefter.