Med udsigt til hav og himmel

Vinterbadeklubben Isfuglen ved Brøndby Havn har fået nogle flotte og gode rammer for at mødes omkring det kolde gys, saunaen og samværet.

Akustiklofter fra Troldtekt i sportsanlæg
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Brøndby Havn har et charmerende miljø og er tilhørssted for mange lokale. For de mange små træhuse er rød den gennemgående farve. Vinterbadeklubben fortsætter denne tradition med rødt træ - men placeringen helt ude på kanten af havnen giver huset en anden karakter. Det er et hus, man lægger mærke til, og som byder velkommen, når man sejler ind i havnen.

Vinterbadeklubben har sin egen identitet, der åbner op mod vandet og peger på stedets oplagte kvaliteter. Således kan alle nyde vandet fra den store træterrasse, som binder klubhus og stigen til bølgerne sammen. Her er også placeret bænke, som er fint tænkt ind i helheden.

Varme

Indendøre har medlemmerne af Isfuglen adgang til sauna med panormaudsigt til vandet og horisonten. Derudover er der naturligvis omklædning, brusere og toilet. Det store adgangsrum med tekøkken er et rumligt og varmt rum med finér på væggene og lofter beklædt med Troldtekt akustikplader. Her kan medlemmerne mødes og drikke morgenkaffen sammen.

Store vinduespartier og døre giver en tæt kontakt til havnen og himlen udenfor. Rummet fyldes med dagslys og får en fanstastisk stemning. Træ og Troldtekt plader understreger den varme atmosfære og giver en god akustik. Rummet opleves på en gang enkelt og meget komplekst, da loftet følger husets små ”saddeltage”, og en spejlvæg sender billeder af udsigten indenfor og ophæver rummets form.