For øjnene og ørerne

Foyeren ved JYSK Arena i Silkeborg har fået et løft som kan ses og høres. Det giver en god oplevelse for stedets gæster, når de strømmer til arenaen ved håndboldkampe eller en af stedets mange andre arrangementer.

Vægbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i kulturbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Det var behovet for en bedre og moderne belysning, som blev anledningen til en større renovering af den langstrakte foyer, som deler sig over to etager. Midt i rummet ligger hovedtrappen, som fører op til bl.a. caféen og adgang til hallens balkon.

Begge etager har fået ny loftsbelysning og har samtidig fået nye lofter leveret af Troldtekt. Loftet er hvidmalet i strukturen ultrafin. På tværs af de langstrakte rum er anvendt metalskinner, som giver lofterne et mere markant udtryk samtidig med, at loftet er blevet en flot helhed.

Akustik for øjnene

Kigger man op ad trappen i foyeren, ser man, at lofterne er de samme ovenpå, hvilket giver en fin sammenhæng.

Til udsmykningen af væggen langs caféens bordopstillinger er anvendt Troldtekt curves, hvor pladerne har kurvede spor i flere bredder. Sporene er udfræsede i pladerne og står skarpt, mens linjerne tilsammen udtrykker et elegant billede af bløde bølger. De sammenstillede plader giver et mønster, som repeteres, hvorved man ikke bemærker den enkelte plade, men fladen bliver til én.

Her i JYSK Arenas café giver Troldtekt curves både en forbedret akustik og en udsmykning af rummets meget lange vægflader.