Kibæk Krydsfelt

Med en stor udvidelse af Kibæk Hallen har Kibæk fået et nyt og åbent forsamlingssted, hvor store "folder" i bygningen sikrer både en genkendelig arkitektur og en god akustik i den store hal.

Troldtekt, Kibæk Krydsfelt
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Med et enkelt men stærkt greb har arkitekterne bag Kibæk Krydsfelt koblet en eksisterende sportshal med en ny og samtidigt skabt et moderne og åbent miljø. Udvidelsen har givet Kibæk Krydsfelt en ny hovedindgang med café, hvorfra man let orienterer og finder vej til den aktivitet man deltager i. Arkitekt Rune Bay fra Thorup Gruppen kalder det "byens nye torv". Udover den eksisterende sportshal er der indrettet faciliteter til møder, et stort fitness lokale og et mindre træningslokale til fx gymnastik eller yoga.

Fra "torvet" ved indgangen er der åben forbindelse til den nye hal, der med stor fleksibilitet kan opdeles eller indrettes til større arrangementer. Overalt i byggeriet oplever man en luftig atmosfære med stor åbenhed og transparens. Mennesker mødes og følger deres børn til sport eller tager trappen til fitness ovenpå. Akustikken er et vigtigt parameter for et socialt velfungerende hus og her har valget af Troldtekt på alle lofter både sikret en god akustik og stofligt en fin sammenhæng mellem etager og funktioner.

Visuel kontakt

Den nye bygning har fået nogle karakteristiske folder, der både er udtrykt i facade og tag. Foldningerne giver en rumlig variation i interiøret med en næsten skulpturel virkning. Arkitekt Rune Bay fortæller, at "foldningerne" er en del af det arkitektoniske hovedgreb, hvor eksisterende og nyt byggeri skulle sammenkobles, men vi var også bevidste om at de brudte flader på væg og loft også ville "bryde" lyden. Ved de store folder i facaden åbnes bygningen samtidig op og giver meget dagslys til hallen og indgangsområdet. Omvendt giver vinduespartierne også, særligt om aftenen, en indsigt i aktiviteterne indendøre, hvilket også er medvirkende til at gøre Kibæk Krydsfelt til byens levende samlingssted.