Ny attraktion for “byen under borgen“

Ruinen af borgen Husen troner majestætisk over den lille by Hausach i området Kinzigtal i den tyske delstat Baden-Württemberg – Hausach er derfor også kendt som "byen under borgen". Området omkring Hausach er et populært feriemål med sin beliggenhed i den mest solrige del af det sydvestlige Tyskland.

Troldtekt akustikplader tåler fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og vægbeklædning i f.eks. svømmehaller
Foto: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

For nylig er Kinzigtalbad blevet tilføjet på listen over attraktioner for både turister og lokale. Helårsbadet med friluftsbad, svømmehal og saunalandskab er integreret i et omfattende parklandskab, der opfylder de mest moderne standarder og garanterer masser af bade- og fritidssjov.

At nybyggeriet ikke kun har særlig værdi for de besøgende, er også noget, som arkitektkammeret i Baden-Württemberg har anerkendt ved at tildele det en pris for at være et "eksemplarisk byggeri" i landdistriktet Ortenau. Juryen lagde bl.a. vægt på kriterier som konstruktionens ydre design, mål og proportioner, indvendig rumopbygning, rumallokering og formålstjenlighed, materialebrug, konstruktionsmæssig autenticitet, samspil og harmoni med den bymæssige kontekst og omgivelserne.

Friluftsbadet består af et 25 meter langt sportsbassin, et ikke-svømmerområde, et springbassin samt en stor vandlegeplads for de yngste. I den lysgennemstrømmede svømmehal er der et svømmebassin samt et børnebassin med småbørnsområde, hvor bl.a. et vandløb, et springvand og en rutsjebane i elefantform byder på masser af vandsjov. Fra afslapnings- og sundhedsbassinet med 34 grader varmt vand har de besøgende direkte adgang til udendørsbassinet, som kan benyttes hele året rundt. Den perfekte vandoplevelse suppleres af en panoramasauna og et "sanarium" med farvebelysning.

Troldtekt loftsplader, der passer til de store gulvfliser, understreger følelsen af velvære i svømmehallen. Ifølge arkitekt Gunnar Lehmann giver de hvide træbetonplader en rigtig god akustik, ser mere elegante ud end glatte loftsplader og passer perfekt ind i det samlede koncept. Troldtekt-akustikpladerne er velegnede til vådrum og udmærker sig foruden deres designmæssige funktion navnlig ved, at de reducerer efterklangstiderne. Pladerne er fremstillet af træ og cement.