Vild med dans og god akustik

Danseskolen Let’s Dance rykkede ind i nye lokaler i foråret 2019 efter en gennemgribende renovering. Troldtekt var det naturlige valg for at sikre god akustik i de lyse og imødekommende lokaler, der nu danner ramme om en lang række danseaktiviteter.

Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Centralt beliggende i Viby ved Aarhus - og samtidig i hyggelige, landlige omgivelser - har danseskolen Let’s Dance til huse i to gårdlænger. Let´s Dance er en danseskole med fokus på rummelighed. Ønsket er at skabe en ramme for stort set alle genrer, niveauer og aldersgrupper. Her er der noget for alle, der er vild med dans; lige fra børnedans, ballet og jazz til breakdance, moderne og pardans.

- Hos Let’s Dance skal man lære at danse, men der skal også være plads til hygge, fortæller indehaver Marianne Eihilt.

Det afspejler sig tydeligt i indretningen, hvor der er gjort ekstra meget ud af velkomst- og barområdet. Efter en dansetime er der rig mulighed for at slå sig ned og nyde et glas vin eller en kop økologisk kaffe ved de runde caféborde eller på de bløde puffer. Det er også her, forældre og bedsteforældre kan slappe af og vente, mens børnene og børnebørnene danser.

Stod selv for indretningen

Den hyggelige bar ligger i stueetagen midt imellem to rummelige dansesale. Der er glas i dørene ind til salene, så man kan følge med, mens man venter udenfor.

- Vi satte selv lokalerne i stand og har selv valgt alle møbler, gulve og Troldtekt akustiklofterne, inden vi rykkede ind, fortæller Marianne Eihilt og fortsætter:

- Inde i salene er det afgørende, at der er spejle, lys, robuste gulve og et loft, der sikrer god akustik. Selv om det skal være hyggeligt at sidde og kigge, er det vigtigste, at lokalerne fungerer, når man underviser. Det er det, folk kommer for.

Troldtekt var det naturlige valg

I salene er der også lagt vægt på de små, men vigtige detaljer. Her er flotte dansebilleder og positive citater på væggene med til at skabe en behagelig stemning. Når der skal undervises i dans, er det helt afgørende med god akustik. Akustikken betyder lige så meget som gulvet, der danses på. Derfor er det også de to elementer, som Let’s Dance har prioriteret højst i indretning af danseskolens lokaler.

- Det duer ikke, hvis det runger, eller hvis der er ekko. Hvis det ikke er til at høre, hvad der bliver sagt, fokuserer man på det i stedet for at lære af det, der bliver sagt. Ofte bliver der også skruet højt op for musikken i undervisningen. Men akustikken er nu lige så vigtig, når man underviser uden musik. Det er vigtigt, at ordene ikke drukner på grund af en lang efterklangstid, fortæller Marianne Eihilt.

Ud over lokalerne i Viby har Let’s Dance yderligere to lokationer i henholdsvis Randers og Risskov nord for Aarhus. På de to lokationer er der tænkt på akustikken med Troldtekt lofter.

- Vi ved, at de virker. Derfor var det et naturligt valg også at beklæde lofterne i både dansesale og fællesområder med Troldtekt akustikplader i de nye lokaler i Viby, siger Marianne Eihilt.