Glem hverdagen i Nautiland

Ligesom U-båden Nautilus i Jules Vernes roman "En verdensomsejling under havet" giver det nybyggede badeland Nautiland i Würzburg, Bayern, de mange gæster mulighed for at slippe væk fra hverdagens bekymringer og dykke ned i et univers af vand, der set udefra ligner et boomerang-formet rumskib.

Akustikplader fra Troldtekt er velegnede til brug i vådrum. Akustikpladerne dæmper effektivt støj og reducerer efterklangstiden i pool-områder
Foto: Dipl.-Ing. Olaf Wiechers

Byrådet i Würzburg vedtog tilbage i 2016 at erstatte det teknisk forældede og noget medtagede Nautiland-Bad fra 1990 med et nybygget badeland samme sted.

Med et gulvareal på næsten 5.800 m2 og en vandoverflade på mere end 1.000 m2 byder det nye Nautiland – både inde og ude – på en lang række forskellige svømme- og oplevelsesbassiner med dyser, udspringstårne og liggeområder samt et stort wellness- og saunaområde med haveområde, vanddam og forskellige vandbaserede wellnessbehandlinger.

Både indendørs og udenfor på terrasserne er der mulighed for at slappe af og nyde forskellige gastronomiske tilbud i form af både mindre retter og komplette menuer.

Skal der mere fart over feltet, er der bl.a. en 87 meter lang vandrutschebane med futuristiske LED-effekter og tidsmåling. Der er også en lille rutsjebane i delfinform og en lang række aktivitetsmuligheder i børnebassinet, som i modsætning til de andre bassiner er belagt med kulørte fliser.

Både den rummelige, godt 80 meter lange og syv meter høje svømmehal og det tilstødende saunaområde har et fantastisk lys takket være den store glasfacade, der strækker sig fra gulv til loft.

Både lofter og vægge er beklædt med Troldtekt-akustikplader, der matcher med de beigefarvede gulvfliser. Den homogene loftsoverflade med Troldtekts akustikplader binder de indendørs arealer sammen med de grønne områder udenfor.

Pladerne, der er lavet af træ og cement, er blandt andet kendetegnet ved at have en fremragende støjdæmpende effekt og reducere efterklangstiden, og dermed øges kvaliteten af opholdet i Nautiland markant.