Fornyelse skaber ny helhed

Nyborg Svømme- og Badeland har fået et stort løft gennem en større renovering, så stedet opleves mere imødekommende med en ny identitet.

Foto: Helene Høyer Mikkelse, architect MAA

Ved ankomsten til Nyborg Svømme- og Badeland bemærker man nu et mere arkitektonisk sammenhængende ydre, hvor grå aluplader er anvendt som et materiale, der går igen. Facaden og taget er blevet energioptimeret, og senere i renoveringsprocessen blev svømmehallens ventilations- og vandbehandlingsanlæg fornyet.

Svømmehallens lysforhold er også blevet markant forbedret med nye vinduespartier. Omklædningsfaciliteterne er blevet totalrenoveret, og integreringen af en ny publikumstribune ved konkurrencebassinet i facaden ud til vejen fuldender renoveringsprojektet.

Indre facader

Facadens udtryk med lodrette aluplader er et visuelt sprog, der går igen indenfor i vægfladerne med Troldtekt akustikplader, der er monteret på flere vægsider. Her er Troldtekt akustikplader i lys natur monteret lodret med en dynamik mellem meget lange plader og kvadratiske plader. Pladerne er med den skarpe kant K0-U, som er en detaljering, man bemærker, når pladerne sidder i øjenhøjde. Troldtekt pladerne har både til hensigt at skabe en god akustik omkring svømmehallens bassiner, og den varme træfarve giver også en rar blødhed til rummene. Fra ankomstfoyeren er der blevet åbnet visuelt op til bassinerne, hvilket forstærker sammenhængen mellem ude og inde og opleves som en inviterende gestus.

”Troldtekt akustikplader var et naturligt valg, da vi har gode erfaringer med Troldtekt fra lignende projekter, herunder bl.a. det nyrenoverede og udvidede Roskilde Bad”, fortæller arkitekt Helge Bonde Eriksen fra CREO Arkitekter A/S.