Når badning bliver til en oplevelse

Det nye badeland Schwaketenbad ved Bodensee i Tyskland inspirerer gæster i alle aldre med masser af plads, tiltalende arkitektur og en vellykket blanding af sports- og fritidsaktiviteter.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt MAA

Indbyggerne i Konstanz, som er den største by ved Bodensee, har ventet spændt på, at det nye Schwaketenbad skulle genåbne, efter at det gamle brændte fuldstændigt ned i 2015. Og der er generel enighed om, at det største badeland ved Bodensee ikke har mistet noget af sin oprindelige charme – snarere tværtimod.

Det nye Schwaketenbad, som er tegnet af Behnisch Architekten fra Stuttgart, har en stor glasfacade og tre grønne tagflader, som blender harmonisk ind i de naturlige omgivelser, og giver bygningen et åbent og indbydende udtryk.

Syv bassiner med plads til sjov og leg

Indenfor kan gæsterne svømme, have det sjovt og slappe af i syv bassiner på omkring 1.500 kvadratmeter. I den store lyse svømmehal med udsigt til landskabet er der udover et 25-m-bassin også et bassin til ikke-svømmere med rutsjebane, en stor vandlegeplads, et babybassin med rutsjebane og et springanlæg med et 5 meter højt tårn. Lige på den anden side af en glasvæg finder man et stort rutsjebanetårn med lyseffekter og rutsjedæk, et øvebassin og endnu et 25 meter langt svømmebassin. Hvis man gerne vil have lidt varme i kroppen og slappe af, er der desuden et større, attraktivt indrettet afslapningsområde med et varmt bassin, en dampsauna, en sauna med infrarødt lys samt liggestole.

Spændende loftslandskab med naturlig charme

Et særligt træk ved udformningen af badeværelsets tag- eller loftslandskab er de delvist skrånende loftsflader, som er forskudt i højden og griber ind i hinanden. Lofterne er beklædt med akustikplader i byggematerialeklasse A2 (ikke-brændbar), der er monteret trælister ovenpå, hvilket giver hele badeområdet en naturlig charme.