Børnevenlig ferie i vandland

Det renoverede Moselbad i Cochem i Tyskland byder på attraktioner til hele familien.

Foto: Olaf Wiechers, architect

Selvom den charmerende lille by Cochem ved Mosel i Rheinland-Pfalz kun har lidt over 5.000 indbyggere, byder den på masser af fritidsaktiviteter til hele familien. Især vandlandet Moselbad er et populært udflugtsmål. Det er efter en omfattende energirenovering og teknisk opdatering blevet endnu mere attraktivt for hele familien.

Vandsjov under lyskuplen

Ud over det idylliske friluftsbad, som ligger smukt placeret mellem bjerge og vinmarker, er der et stort indendørs bassin og et bølgebassin med en vandrutsjebane på 55 meter, et vandfald og et generøst designet saunaområde med tørsaunaer, sanarium og dampsauna. Derudover er der et imponerende stort område med masser af aktiviteter til børnene. Under en lyskuppel med en diameter på 22 meter, der er understøttet af trekantede træelementer, er der forskellige vandlandskaber og farverige attraktioner for børn i alle aldre og deres ledsagere. Et højdepunkt er den brede gule rutsjebane, hvor flere kan suse ned i vandet ved siden af hinanden.

Fra babyer til voksne – her er der noget til alle

I de varme bassiner har de mindste gæster mulighed for at åbne dæmninger og omlede vandløb og på den måde skabe deres egne vandlandskaber. I det separate babybassin føler de allermindste sig også godt tilpas og kan have det sjovt i sikre omgivelser. I den øverste del af børneområdet kan de voksne trække sig tilbage til de komfortable liggestole og spabadet. Herfra er der også god mulighed for at holde øje med børnene og alle aktiviteterne i området og rigtig komme i feriestemning i Bikini-Bar.

Akustikplader i loftet sørger for en behagelig atmosfære

Takket være de mange store vinduer er der et fantastisk lysindfald i hele børneområdet. De lysegrå akustikplader i loftet matcher det lyse klinkegulv og er med til at skabe en behagelig atmosfære. Mørkeblå plader med bølgemønstre over rutsjebanen fungerer som et blikfang, der på smart vis understreger vandtemaet i badelandet.

I stillerummet for babyer, hvor der blandt andet er to blå barnesenge med form som en bil og et puslerum, står de blå loftsplader i vellykket kontrast til det lyse gulv og gør området hyggeligt og indbydende.