Sør Amfi

Sør Amfi er en stor sportshal bygget af Arendal kommune i Norge.

Troldtekt, Soer Amfi Arendal
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Den består af tre indendørshaller til tennis, gymnastik og flere andre formål. Derudover er der forskellige offentlige arealer samt en træningssal, et lille sundhedscenter og administrationskontorer. Hallen stod færdig i 2012 med et samlet indendørsareal på 13.200 m2.

Bygningen i tre etager er konstrueret i en T-form med nøgne betonoverflader, hvor sportshallernes tag er understøttet ved hjælp af betonsøjler og gitterbjælker af stål. De anvendte materialer er zink, perforerede aluminiumsplader og Kebony træpaneler, mens der indvendigt er paneler af ask samt Troldtekt akustikplader på alle lofter.

Arkitekt Vidar Myrnes fra Asplan Viak fortæller:

"Troldtekt blev hovedsageligt valgt på grund af materialernes egenskaber og design. Vi ledte efter et robust produkt, der kunne tåle en hårdhændet behandling samt høj luftfugtighed (i omklædningsrummene), og vi ville gerne have et loft, der passede til det store areal i den T-formede midterbygning. Det var også vigtigt at finde et produkt med gode akustiske egenskaber til de mange forskellige anvendelser af bygningen. Vi valgte den grove, grå variant til de store, åbne arealer og en fin, hvid variant til de mindre, lukkede arealer."