Spektrum Vejle

I Vejle er netop opført en ny fleksibel DGI- hal, som meget hurtigt og enkelt kan omdannes til et moderne konferencecenter.

Troldtekt, Spektrum Vejle
Foto: Thomas Mølvig, architect

Spektrum Vejle er klædt i blankt strækmetal, og det skaber en flot signaleffekt sammen med murene af lyse dekorerede betonelementer.

Med den intelligente udbygning opnås en virkelig effektiv udnyttelse af de mange kvadratmeter. Efter eksempelvis en håndboldkamp i dagtimerne kan tribunerne foldes sammen, så de fylder blot et par meter i bredden og idrætsgulvet dækkes derefter over med specialdug. Med disse enkle midler kan der på denne måde afholdes politisk stormøde eller måske et modeshow samme aften.

En så høj grad af fleksibilitet stiller krav til grundbelysning og ikke mindst akustik i topklasse. I selve hallen er den udfordring bl.a. løst ved at placere store heldækkende felter af hvidmalet Troldtekt på alle vægfladerne. De giver hallen et dejligt lyst præg, og det er en flot kontrast til det sortmalede loft med synlige stålkonstruktioner.

Etape 1 af det ambitiøse projekt består ikke alene af en ny hal, men også etablering af et helt nyt produktionskøkken og et stort nyt fitnessafsnit på 1. sal i den eksisterende bygning. Desuden er der etableret en række fine mødelokaler i stueetagen.

I foyeren og i fitness afdelingen er der også monteret træbeton på loftsflader, og dermed er den nye del af bygningskomplekset akustisk dæmpet med forskellige tykkelser Troldtekt og både grov og ultrafin struktur.

Vejle satser virkelig seriøst på denne synenergi mellem konference - og idrætsfaciliteter på Willy Sørensens Plads. Næste etape bliver en radikal ombygning af den eksisterende svømmehal, som forvandles til et vandkulturhus. Et projekt til ca. 85 mio. kr. med forventet indvielse i 2019.