Paradis for de fysisk aktive

Den nye idrætshal i Lippstadt, Tyskland, passer perfekt ind i omgivelserne i byens sportslige centrum. Hallen, som er resultatet af et samarbejdsprojekt mellem den evangeliske kirke og byen Lippstadt, giver de lokale skoler og klubber en masse nye muligheder.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

Elsker man at dyrke sport, er Jahnplatz i Lippstadt (Nordrhein-Westfalen) et rent paradis. Her kan man både spille fodbold, træne på løbebanen og dyrke en lang række andre sportsgrene, f.eks. køre BMX, skate eller dyrke parkour.

Med nybyggeriet af Jahnsporthalle er byens sportslige centrum blevet opgraderet med en yderligere byggeklods. På et bruttoetageareal på 2.450 kvadratmeter har arkitekterne "Eling architekten" fra Lippstadt på vegne af byen og den evangeliske kirke i Westfalen opført en moderne idrætshal, som passer perfekt ind i omgivelserne.

Hvid hal på murstenssokkel

Den store hvide hal, der ligger i umiddelbar nærhed af det lokale gymnasium og sports- og fritidsparken Jahnplatz, hviler på en murstenssokkel. Den eksisterende vold på grænsen til Jahnplatz blev fra starten tænkt ind i projektet og fungerer nu som opholdsområde for de besøgende, som har gode muligheder for at overskue begivenhederne herfra.

På volden ligger også indgangen til hallen, som man kommer til via en række lange betontrapper. Takket være de store vinduesfronter fremstår indgangspartiet lyst og venligt. Der er desuden en rampe, som fører ind til den nye bygning.

Akustikloft, der matcher træ og beton

Inde i selve hallen er der en stor tribune med plads til omkring 600 personer, og der er omklædningsrum og en række multilokaler, som bl.a. bruges til teoriundervisning i forbindelse med idrætsundervisningen. Med sine lyse betonelementer og lyse træelementer fremstår hallen, der også omfatter en klatrevæg, både lys og indbydende. Lofterne er beklædt med matchende lyse akustikplader.