Moderne multiarena med gennemtænkte detaljer

Stenungsund Arena er et dynamisk idrætscenter og mødested i det sydlige Sverige.

Troldtekt_Stenungsund
Foto: Thorn Creative Agency

Arenaen er udviklet som et moderne idrætskompleks, hvor der i det omgivende parkmiljø også er mulighed for at slappe af.

Den nye arena byder på et stort udvalg af motions- og idrætsfaciliteter samlet under ét tag. En skøjtehal med plads til 1.000 tilskuere, en bowlinghal, wellness-lokaler, en restaurant og en svømmehal med god akustik og stort lysindfald.

Med andre ord; et perfekt samlingssted for lokale talenter og motionister.

Et møde mellem to

Stenungsund Arena består af en ny og en gammel del. Den gamle del af arenaen er en mørkerød murstensbygning fra 1970'erne, mens den nye bygning karakteriseres af en åben arkitektur med højt til loftet. De to dele forbindes af en ny foyer i midten af anlægget.

Æstetikken er meget interessant og velgennemtænkt. Eksempelvis giver bygningens formsprog associationer til isblokke og træstammer, hvilket især afspejles i foyeren og i bygningens vinduer. Også i svømmehallen taler detaljerne deres tydelige sprog. Her har man valgt en akustikløsning med det rigtige æstetiske udtryk, som effektivt dæmper de høje lydniveauer, der normalt opstår i en svømmehal.

Som lofts- og vægbeklædning er anlægget forsynet med Troldtekt akustikplader, der afstemt efter de enkelte rum er monteret i farverne hvid 101, lys natur og grå natur – en akustikbeklædning, der ikke blot opfylder kravspecifikationerne, men også supplerer de æstetiske ambitioner på en naturlig måde.