"Familie-, sports- og wellnessbadet ""Wesavi"" i Nienburg"

I næsten tre år har "vandhunde" i den tyske by Nienburg glædet sig til åbningen af familie-, sports- og wellnessbadet "Wesavi" ved floden Weser.

Troldtekt - Wesavi Pool and Spa Nienburg
Foto: Dipl.-Ing. Olaf Wiechers

I slutningen af 2014 skete det så endeligt, og med åbningen af det nye badeland med både indendørs og udendørs badefaciliteter, som er tilgængelige året rundt, og separate funktionsområder for sport, kurser, spa og sauna, er der nu rygende travlt i det fantastiske badelandskab.

Det store kompleks i ét plan folder sig ud, når man kommer ind ad den centrale indgang fra parkeringspladsen foran. Fra foyeren føres gæsterne frem til området med betalingskasser og derfra videre til omklædningsrummene. Et klassisk bassin for svømmere (25 x 15 m), et bassin for ikke-svømmere samt soppebassin, kursus- og wellnessbassin og sommerbassin står alt sammen til gæsternes rådighed.

Desuden tilbyder det nye "Wesavi" et større sauna- og wellnessområde med tre saunaer og et dampbad, to udendørs saunaer og en række indbydende hvilerum. Gastronomiområdet råder over 60 siddepladser, som er fordelt på et våd- og et tørområde, og lokker gæsterne til med et righoldigt udbud. Hele komplekset er handicapvenligt indrettet.

Materialer som glas og beton, de mange glatte overflader og den enkle indretning holder sig visuelt i baggrunden i forhold til vandets blå farve, som spejler sig i det hvide loft i området med bassinet for ikke-svømmere. I bassinet for svømmere matcher Troldtekt-loftets blå farve de blå fliser i bassinet. I området omkring loftets kant er det lykkedes arkitekterne at videreføre glasfacadens organiske form med et imponerende resultat til følge.

Ud over den visuelle effekt giver Troldtekt-lofterne også badegæsterne akustiske fordele og sørger for at reducere efterklangstiden markant – selv i store rum som svømmehaller.