Lægeklinik i blide toner

I den tidligere modtagelsesafdeling på hospitalet i Frederikshavn har Arkitektfirmaet Hovaldt indrettet en moderne og indbydende lægeklinik med optimale faciliteter.

Akustiklofter fra Troldtekt i sundhedsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Selvom lægeklinikken ligger ved hospitalet, er det første indtryk alt andet end hospitalsmiljø. Her er anvendt en del varme materialer, venlige farver og grønne planter.

Flere praktiserende læger i Frederikshavn har samlet deres adresse i lægeklinikken Frederikshavn og samtidig udvidet faciliteterne, så der også er plads til uddannelseslæger, en jordemoder, en fysioterapeut og selvfølgelig en del sygeplejersker.

Indretningen er meget fleksibel, så der er en høj udnyttelse af behandlerrummene, der ligger yderst langs facaderne. Midt i klinikken ligger blandt andet en akutstue med det tilhørende udstyr installeret.

Varme elementer i indretningen

Troldtekt akustikplader er anvendt som et gennemgående materiale i samtlige rum og giver bogstavelig talt ro til lægeklinikken, hvor akustikken også er afgørende i både venteværelser og i konsultationerne.

Arkitektfirmaet Hovaldt har igennem en tæt dialog med lægerne fundet frem til den imødekommende og varme stil, som er den røde tråd i nyindretningen.

Venteområderne er indrettet som små nicher, hvor trælister fremhæver den venlige stemning. Træ er også anvendt som udtryk på gulvet i behandlerrum. De bløde blå og grønne nuancer matcher træet og giver en variation til rummene.

Lofterne er også omhyggeligt designet med en fin korrespondance mellem Troldtekt akustikpladerne og belysningen, som er fint integreret.