Pause fra hverdagen med udsigt over billedskøn dal

Det nyrenoverede kurbad Paracelsus Therme, som ligger i bad- og kurbyen Bad Liebenzell i det nordlige Schwarzwald, tilbyder ren Sauna Pinea-afslapning og rekreation.

Foto: Olaf Wiechers

Det moderne termiske bad, som blev åbnet i 1968 med en enkelt indendørs swimmingpool, har siden udviklet sig til at være et stort varieret badelandskab med både indendørs og udendørs badeområder. Badet ligger smukt indlejret i den pittoreske dal Nagoldtal.

Oplevelses- og saunalandskab med alt, hvad hjertet begærer

Ud over en udendørs swimmingpool med boblebad og vandfald, saltterapi, en duftø og en solterrasse med udsigt til slottet Burg Liebenzell har gæsterne også adgang til et stort saunaområde. Her kan de svede og slappe af i en klippedampgrotte, i en panoramasauna med en fantastisk udsigt, i udendørs saunakabiner og i afslapnings- og biosaunaer og – sidst, men ikke mindst – tage sig en svalende dukkert.

Rolig oase helt tæt på naturen

Arkitekten Markus Beyer fra Bad Liebenzell har på imponerende vis formået at skabe en oase af fred og ro for saunagæsterne. Det raffineret designede afslapningsrum "Natur & Paracelsus" på tredje etage med store vinduespartier tilbyder en enestående udsigt over dalens smukke natur og en hyggelig feel-good-atmosfære.

Her kan gæsterne slappe af på gyngeliggestole og opvarmede liggestole eller trække sig tilbage til små hyggelige liggesofaer eller sengeøer og koble af fra den stressende hverdag i læsehjørnet med pejs eller i en gyngestol. Som et særligt blikfang, der samtidig sørger for et godt klima, er rummet udstyret med en "skov", der hænger ned fra loftet, og en mosbeklædt væg.

Loftsplader som designelement

Et brunt gulv i trælook, forskellige interiørelementer og møbler i træ og grønne og brune toner samt en vandinstallation understreger den naturlige, beroligende atmosfære. De grå Troldtekt curves loftsplader afrunder det gennemførte koncept perfekt med deres organiske kurvede spor.