Moderne udbygning af trikotagefabrikken

Området emmer af aktivitet inde og ude. Fagligheden blandt de unge studerende er en synlig del af deres identitet. Der bliver båret kokkehuer, curlere eller computere. Aarhus Tech har en række uddannelser samlet i og omkring den tidligere trikotagefabrik i Aarhus.

Troldtekt, Aarhus Tech
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De røde mursten og høje vinduer vidner om en anden tid, da byen voksede med industrialiseringen. I dag danner de flotte bygninger ramme om den videre fortælling om byens udvikling, der nu i høj grad foregår igennem uddannelsessteder. Aarhus Tech er nabo til Ceres området, hvor ølproduktion nu er erstattet af boliger og et stort VIA University College. CUBO arkitekter har stået for udvidelsen af Aarhus Tech, som omfatter en tilbygning til industribygningere, en ny bygning og modernisering af det eksisterende. Imellem bygningerne er der skabt et velfungerende uderum for de studerende af landskabsfirmaet Møller & Grønborg.

Velvalgte materialer

Indstribygningens murstensfacade vender nu ind mod trapperummet i Aarhus Tech og fungerer som en stor, varm og dekorativ flade. Gulvene er rød linoleum, dørene i træ og lofterne er beklædt med Troldekt akustikpaneler. De få, velvalgte materialer og farver giver ro og god akustik til de store, sammenhængende rum, hvor studerende arbejder selvstændigt eller i grupper. Som en underviser fortæller, er akutisk meget afgørende i huset, når mange studerende er i gang med hårtørrere og hårvask, og der samtidigt undervises i de åbne rum.

Glasvægge til undervisningslokalerne giver en fin åbenhed, uden at virke visuelt rodet. Per Ravn fra CUBO fortæller, at arkitektfirmaet har arbejdet med et moderne arkitektonisk udtryk og et materialevalg, der spejler vores tid, men samtidig er formgivet med respekt for den eksisterende industriarkitektur. I den nye bygning er der indvendigt anvendt beton flere steder som en fin tråd til industriarkitekturen. Også her er der valgt få, men gedigne materialer.