College med forfriskende attitude

Man føler sig næsten hensat til Australien, når man står ved den enkle og fine undervisningsfløj på Agri College. Det store, brede og valmede ståltag giver bygningen karakter. Dertil kommer en fint proportioneret portico, der vender ud til markerne mod øst. Det er ikke typisk dansk landbrugsbyggeri, men det har en forfriskende attitude, som klæder landskabet.

Troldtekt, Agri College
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Agri College er en levende erhvervsskole, hvor bl.a. fremtidens landmænd, anlægsgartnere, dyrepassere og skovteknikere uddannes. Det er ganske enkelt en samling erhvervsuddannelser, der hører under hovedområdet ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser”. Der lægges stor vægt på praktisk manuelt arbejde, og Agri er derfor også en gård i drift med egen jord, moderne maskinpark, SPF-svinebesætning, malkekvæg og zoo-dyr-stald.

Venlige rum med god akustik

Interiøret er præget af nordisk trang til orden og enkelhed. En foyer med ovenlys og opholds nicher går på langs af bygningen, og herfra kan man fordele sig til alle øvrige rum. Materialerne er ikke eksklusive, men der er en fin harmoni mellem huset funktion og det arkitektoniske udtryk. Overgangen til den eksisterende bygning med bl.a. kantine er let og smidigt udført.

I størstedelen af teorilokalerne er der anvendt Troldtekt lys natur med fin struktur. De er traditionelt monteret, og de store flader med hældning giver de høje rum en behagelig efterklangstid. Det kræver ro at fordybe sig i dyrevelfærd, kornkvalitet og landbrugsøkonomi.