Nyt læringscenter på historisk museum i UNESCO-by.

Moderne materialer hjælper os med at lære om fortiden.

Akustiklofter fra Troldtekt i skolebyggeri

I centrum af den britiske by Bath, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, ligger The Roman Baths and Pump Room – et museum af stor international historisk og arkæologisk betydning, som tiltrækker over en million besøgende hvert år.

Hidtil har museet kun rådet over et enkelt læringsrum i den mest besøgte del af museet. Ved hjælp af forskellige fondsmidler har museet nu etableret et nyt Clore Learning Centre og et offentligt tilgængeligt Bath World Heritage Center i en række bygninger fra det nittende århundrede, som er forbundet til de romerske bade ved hjælp af gange og krypter under gadeniveau.  Læringscentret er udstyret med tre topmoderne læringsrum, et afslapningsrum og en særlig undersøgelseszone med rigtige romerske artefakter.

De historiske rum er arrangeret i forskellige niveauer mellem de tre bygninger og på tværs af et komplekst arkæologisk site. De store læringsrum er etableret i de gamle fabriksbygninger fra det nittende århundrede og suppleret med en række væsentlige hjælpefunktioner, som tidligere manglede: en stor garderobe, et særligt toiletområde, kontorer og en frokoststue.

Under byens gader er bygningerne forbundet ved hjælp af en række gange, der fører den besøgende gennem forskellige punkter af arkæologisk interesse i et område, der aldrig tidligere har været tilgængeligt for offentligheden. Her befinder der sig også et tredje læringsrum, hvor børn kan dykke ned i Baths arkæologiske og historiske fortid og prøve kræfter med arkæologien på egen hånd.

For at reducere genklangen og støjen fra de store grupper af besøgende skolebørn har arkitekterne har valgt at beklæde lofterne i læringsrummene med Troldtekt akustikplader i natur, der komplementerer det omgivende træ. Akustikpladerne sikrer med deres fremragende akustiske kvaliteter og bæredygtige materialer et behageligt indemiljø og er derfor et perfekt valg til steder som dette.

Rådmand Dine Romero, medlem af det kommunale udvalg for børn, unge, samfund og kultur: "Omkring 15.000 skolebørn og samfundsgrupper forventes at bruge Clore Learning Centre hvert år. De nye, specialbyggede faciliteter vil øge de besøgenes oplevelse væsentligt med specialdesignede læringsrum og en særlig undersøgelseszone, der byder på store oplevelser for skolebørnene."