Infill / onfill

Christianshavn Skole ligger i en meget urban del af København, hvor det er en udfordring at finde plads til udvidelser mellem karreér og historiske hensyn. Ved udvidelsen af skolen med ny indskoling og fritidshjem måtte man bygge videre på den eksisterende struktur.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i skolearkitektur
Foto: Stamers Kontor / Helene Høyer Mikkelsen, architect

Skolen i Prinsessegade, lige overfor Christiania, er i gang med en større ombygning og renovering, men ”annekset” er afsluttet og har allerede fået flere kaldenavne. Ovenpå den eksisterende gymnastiksal ud til gaden har man opført tre etager og derved forlænget karréstrukturen hen over gymnastikbygningen og aflukket et gårdrum, som nu er omdannet til legeplads.

Det har været ønsket, at bygningen så vidt muligt faldt ind i bybilledet, og med facadebeklædning i tombak vil facaden også gradvist patinere og ændre karakter. Bygningens særlige beliggenhed er fint udnyttet ved at indramme udsigten til gaden i lokalerne og ligeledes skabe en god kontakt til legepladsområdet i baggården.

Intens brug

Den nye tilbygning, som man både kan kalde en infill og en onfill, rummer lokaler til indskoligen og fritidsklubben. Derudover anvendes bygningen af aftenskolerne. Bygningen er på en gang opført med tanke for at være en venlig bygning, men samtidig robust. Trapperummet fremstår meget råt, men blødes op af Troldtekt og fine detaljer.

Troldtekt akustikplader er anvendt i alle rum for at sikre en god akustik og samtidig sikre en varm og venlig atmosfære. Med robuste materialer inde og ude har Rubow Arkitekter bragt ”annkekset” ind i en urban og oplevelsesrigt læringsmiljø, som sætter sine egne spor i den historiske bydel.