City of Westminster College

Den nye hovedbygning til Londons City of Westminster College er tænkt som et flagskib for nye tilgange til undervisning og læring.

Troldtekt City of Westminster College
Foto: Adam Mørk

Den nye hovedbygning til Londons City of Westminster College er tænkt som et flagskib for nye tilgange til undervisning og læring. Den 24.000 m2 store bygning er resultatet af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af det danske arkitektfirma schmidt hammer lassen. Bygningen har flere åbne læringsområder end typiske engelske erhvervsskoler og tilbyder topmoderne faciliteter til både studerende og undervisere. Ud over integreret teknologi stimuleres de studerendes udvikling af forskellige områder med et alsidigt og fleksibelt design. 

Arkitekterne har skabt en meget moderne bygning, hvis rene linjer understreger den særlige skandinaviske designfilosofi. Bygningens enkle geometriske former og etager slynger sig rundt om den store terrasseformede atriumgård. Det skaber visuelle forbindelser mellem etagerne og gør atriumgården til skolens centrale dynamiske samlingspunkt. På nogle af etagerne går atriumgården helt ud til facaden og fremhæver overgangen mellem inde og ude med lyse åbne og rummelige områder, der ansporer til interaktion mellem de studerende. Båndet til lokalsamfundet skabes gennem offentlige faciliteter tæt på hovedindgangen, f.eks. et udstillingslokale, et teater og en cafe.

Lydabsorption har været særlig vigtigt i det store fritids- og sportscenter og på værkstederne. Arkitekterne har løst problemet ved at montere Troldtekt akustikplader på lofterne. På den måde har skolen opnået høj lydabsorption, modstandsdygtighed over for fugt, stor holdbarhed, naturlig åndbarhed og lave levetidsomkostninger. Troldtekt akustikplader er endvidere anerkendt med certificering på sølvniveau i henhold til Cradle to Cradle-konceptet.

Bygningens farvevalg er inspireret af dens særlige atmosfære og de skiftende årstider, mens de indvendige lyse træpaneler danner kontrast til de nøgne betonflader og understreger det skandinaviske design. Bygningen er også designet til at være bæredygtig og energieffektiv med lav samlet vedligeholdelse, som reducerer levetidsomkostningerne og kulstofudledningen.