Fremtidens undervisningsmiljø

DTU Skylab har fået en 3.000 kvm stor tilbygning, der styrker Skylabs position som international innovationshub for studerende og forskere. Arkitekturen signalerer et ligefremt byggeri, hvor funktioner og materialer sammen giver et spændende udtryk.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i skoler og uddannelsesinstitutioner
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nybyggeri er en del af strategien for at understøtte bedre undervisning og forskning på internationalt plan, hvor bæredygtighed er integreret både på bygnings- og bydelsniveau.

En af de nye bygninger er DTU Skylab, som bliver fremhævet i forbindelse med Bygherreprisen for at skabe rammerne for et spændende iværksættermiljø på DTU.

Rationelt hus

Den nye del af Skylab er placeret på et hjørne og er en bygning med et stærkt blikfang. I den ellers homogene campus skiller bygningen sig ud med en dynamisk sammenstilling af stablede bokse. Midt i huset ligger atriet med ”the innovation space”, som der er visuel kontakt til fra alle etager. Her kan man følge med i igangværende tværfaglige projekter og forsøg.

Arkitekturen har et industrielt præg med synlige installationer og flere skift i materialer. Troldtekt træbetonplader præger lofterne i opholdsrum som kantinen og møderum, hvor akustikken og stofligheden er vigtig.

Netop fokus på akustik og dagslys er en del af punkterne for, at et byggeri kan kvalificere sig som et bæredygtigt byggeri. DTU Skylab er et klassificeret DGNB byggeri (guld) og er dermed en inspiration for DTUs plan frem til 2050, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet.