Genopretning og helhedsrenovering - Ellebjerg Skole

Troldtekt, Ellebjerg Skole
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Ellebjerg Skole er opført omkring 1950 og blev oprindeligt tegnet af Povl Baumann, som var en af datidens bedste arkitekter. De funktionalistiske bygninger var af høj kvalitet og et godt eksempel på datidens omhu med hensyn til materialevalg og finish.

Mange års brug og nye krav til læringsmiljøer gjorde det nødvendigt med en gennemgribende renovering og en seriøs opdatering af lokalerne. Den blev iværksat i sommeren 2012 og udført over to år af entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen A/S. Kontrakten lød på i alt 73 mio. kr.

Det er Arkitektfirmaet Friborg & Lassen, som har slået stregerne i den omfattende fornyelse af bygningerne. Det er blevet en rigtig flot fornyelse af hele skolen både ude og inde. Hele processen kan opleves mere detaljeret på Facebook under ”Genopretning og helhedsrenovering af Ellebjerg Skole.”

Der har bl.a. været særligt på fokus på den gode akustik, som jo er forudsætningen for et attraktivt læringsmiljø. I de to gymnastiksale har arkitekterne valgt at montere sortmalede Troldtekt plader på både vægflader i gavle og på lofterne. Udover at dæmpe støjniveauet betragteligt giver de sorte flader også rummene en helt særlig intim karakter. De højtsiddende vinduer i begge sider giver et smukt dagslys, som er langt mere inspirerende end vor tids lukkede idrætsrum med køligt kunstlys ad libitum.