Nyt omdrejningspunkt for erhvervsskoleområde i Hamborg

Med udvidelsen af erhvervsskolen BS13 har Elbinsel-campus for erhvervsuddannelse i Hamborg-bydelen Wilhelmsburg fået et nyt omdrejningspunkt.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i skoler og uddannelsesinstitutioner
Foto: Torben Weiß

Den nye bygning er afstemt efter det eksisterende byggeri, som samtidig er ombygget og moderniseret. Den stramme nye bygning i røde mursten med store vinduespartier i jordniveau og perforeret facade på tværs af alle etager fremstår særdeles transparent og indbydende. På de cirka 2.700 m2 kan de studerende tilegne sig al den viden, de har brug for til deres professionelle fremtid inden for metal-, miljø- og industriteknik.

Erhvervsskolen, som er en sammenslutning af to skoler og indtil for nylig også havde en afdeling i bydelen Eimsbüttel, tilbyder desuden undervisningsforløb inden for uddannelses- og erhvervsorientering. De studerende har også mulighed for at afslutte teknisk gymnasium eller en videregående erhvervsuddannelse på skolen. Derudover anvender diverse faglige sammenslutninger den nye bygning til undervisning.

Lokalerne domineres af neutrale farver som hvid og grå, suppleret af farverige møbler i forskellige nuancer. Toiletfaciliteternes enkle udtryk er tilført farve med turkise fliser på væggene. Bygningens optimale belysning opnås med hhv. rektangulære og runde armaturer integreret i lofterne. De store vinduer med antracitfarvede profiler lukker desuden store mængder dagslys ind i bygningen.

Som et både funktionelt og æstetisk element er der monteret grå Troldtekt akustikplader i alle værksteds- og klasselokaler, på gange og trappeafsnit samt i toilet- og omklædningsrum. Akustikpladerne, der er fremstillet af de naturlige materialer træ og cement, lever op til de højeste standarder, når det gælder lyddæmpning i skolebyggeri, og opfylder samtidig de højeste standarder for brandbeskyttelse.