Legevenlig skolebygning med støjdæmpning

Da de 600 elever og ca. 100 pædagoger flyttede ind i deres nye skole, havde den skiftet både navn og form.

Troldtekt, Grevegårdsskolan, Sweden
Foto: Albin Wahlgren / Thorn Creative Agency

Grevegårdsskolen i Göteborg hedder i dag Frejaskolen. Og formen, ja den er alt andet end vinkelret. Arkitekternes idé om at bygge en skole uden bagside resulterede til sidst i tre sekskantede, teglbeklædte huskroppe.

Tre sekskanter forbundet af en entrébygning

Frejaskolen består af tre sekskanter, der omkranser en legevenlig og varierende indvendig gård. Selve skolebygningerne dækker tilsammen ca. 10.000 m2 og har lokaler til undervisning af elever fra børnehaveklassen til og med 9. klasse.

Idéen med huskroppene, som er forbundet af en entrébygning og vender i alle retninger på den store grund, er at skabe varierende udemiljøer for børnene. Udvendigt har skolen en stram, men legevenlig arkitektur, hvilket også præger det indvendige koncept.  De forskellige rumformer skaber trygge rammer for fællesskab og leg, hvor både børn og pædagoger kan finde masser af inspiration.

Omhyggeligt valg af materialer

Bygningerne har en tydelig struktur med gode uderum og god sammenhæng mellem ude- og indemiljøer. Materialerne til brug ude og inde er alle fremstillet til at holde og forædles med tiden.

Indendørs er Troldtekt akustikplader i hvid og naturgrå anvendt som tagbeklædning og monteret med T24 profilsystem. Løsningen reducerer effektivt støjniveauet og giver gode forudsætninger for trivsel og indlæring.