Skole i øjenhøjde med børnene

Varde har fået en helt ny skole, hvor man igennem arkitektur og materialevalg har fokuseret på, at eleverne føler sig hjemme, hvilket er en forudsætning for både leg og læring.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i skoler og uddannelsesinstitutioner

Frelloskolen har fået navn efter byens kendte kunstner, Otto Frello, der som maler både var kendt for sit præcise håndværk og sine grænsesøgende motiver. Skolens centrale rum, ”Det gyldne rum”, er opkaldt efter et værk af Otto Frello, ligesom hans arbejde har været inspiration til andre rum på skolen. Det gyldne rum forbinder skolens to etager og de fire afdelinger, som skolen er sammensat af. Rummet er som en fortætning af skolens identitet og rumlighed – på én gang overskueligt og legende.

Omkring Det gyldne rum ligger skolens faglokaler fordelt, hvilket betyder, at arbejdet i faglokalerne bliver synliggjort og delt med resten af skolen. De fire afdelinger af skolen er fordelt på de tre alderstrin på skolen samt administrationen. Hver afdeling har sin egen interne trappe, som også fungerer som et fællesrum.

 

Skala tilpasset eleverne

Overalt på skolen oplever man en fin balance mellem kontrastfulde materialer og stofligheder samt nogle tydelige overordnede linjer. Udenfor er der anvendt smukke teglsten, mens man indenfor primært har anvendt beton, træ og Troldtekt akustikplader. Overordnet er der lagt vægt på en rig materialitet, der giver varme til rummene.

En god akustik fremmer også oplevelsen af tryghed. Troldtekt akustikplader på alle lofter giver en fin sammenhæng mellem etagerne og skolen som helhed. Når man eksempelvis bevæger sig ud i mellemtrinnets afsnit, er det som en skole i skolen, som er overskuelig, og som er tilpasset alderstrinnets behov omkring fællesskab og faglighed.