Moderne helt op til loftet

Den multifunktionelle og nyopførte skole Gesamtschule Emmerich, der også rummer en ungdomscafé, giver omkring 1.000 elever og deres lærere optimale lærings-, opholds- og arbejdsbetingelser.

I byen Emmerich am Rhein i den nordvestlige del af Nordrhein-Westfalen i Tyskland har arkitektfirmaet Hausmann Architektur fra Aachen og ingeniørfirmaet Fuhrmann + Keuthen fra Kleve skabt en moderne og barrierefri ny skolebygning. På omkring 5.200 kvadratmeter fordelt på i alt tre etager rummer den lyse bygning med rød facade klasseværelser til elever fra første til syvende klasse, en ungdomscafé med sceneområde, en kantine med scene samt skolens administration.

 

Lys, åben og moderne

Alle klasseværelser og specialrum er lyse og rummelige og har det nyeste digitale udstyr, og med store vinduespartier er der frit udsyn til de brede gange, som også kan bruges til undervisning.

Røde vinduesrammer, der matcher skolens facade, giver nogle af rummene lidt ekstra kulør, mens trærammerne i de øvrige gulv til loft-vinduer matcher de gennemgående trægulve. Synlige betonvægge og en sølvfarvet netkonstruktion i den åbne trappe understreger skolebygningens moderne karakter. Både foyeren, der rummer en stor vægmosaik af den lokale kunstner Bernd Terhorst fra 1954, og kantinen har god plads til forskellige arrangementer og socialt samvær.

 

Loftsplader som designelement

I tråd med designkonceptet blev der valgt akustiklofter i farvevarianten lys natur. Nogle af panelerne er monteret i store plane flader, mens andre er ophængt lodret under det høje industriloft som bafler. Akustikløsningerne sørger for optimal akustik i både klasseværelser og fællesarealer og fungerer som et selvstændigt designelement.