Moderne tilbygning erstatter skolecontainere

På grund af pladsmangel måtte mange af de mere end 180 elever på skolen i Haslach i den tyske delstat Bayern undervises i containere i flere år. Nu glæder eleverne og de knap 20 lærere sig over en vellykket udvidelse af skolen, der giver masser af plads til både læring og leg.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i skoler og uddannelsesinstitutioner
Foto: Peters Fotodesign, Amerang

Den helt barrierefri tre-etagers bygning med trætag og inddækning i rustfrit stål passer med sin facade i lærketræ perfekt ind i de idylliske omgivelser. På grund af sin placering i et skrånende terræn i udkanten af en skov kan børnene gå direkte ind og ud af bygningen på både første sal og i stueetagen.

Stueetagen i tilbygningen, som er forbundet med den eksisterende skolebygning, rummer et håndarbejdslokale med et ekstra rum tilknyttet, et barrierefrit toilet, et hjemkundskabslokale, et teknikrum og et lagerrum. På 1. sal er der et køkken og et spiserum samt et IT-lokale. På 2. sal er der tre fleksible grupperum, som især bruges af de børn, der skal være her hele dagen. Der er også ekstra toiletter og rengøringsrum på hver etage.

De store vinduer, der strækker sig fra gulv til loft, giver et fantastisk lys i tilbygningen, som er indrettet med store rum og brede gange og derfor har god plads til, at børnene kan udfolde sig. De grønne gulve og grønne dørkarme giver indretningen lidt ekstra kulør.

Loftpladerne, som er farvekoordinerede med de forskellige gulve, er ikke kun et designelement, men tjener også et akustisk formål. For at få en behagelig akustik i de store rum, som er domineret af hårde materialer, valgte arkitekterne at bruge akustikplader fra Troldtekt. Pladernes fremragende lydabsorberende egenskaber giver en markant forbedring af akustikken i den travle skole.