Ny skole med højt til loftet

Bydelen Probstheida i Leipzig har fået en moderne ny skole med en vellykket akustikløsning.

Eleverne og lærerne i 31. Grundschule i Leipzig har i mange år haft til huse i en containerbygning, men kan nu rigtig slå sig løs i en moderne og generøst indrettet ny skole.


Imponerende klinkebeklædt stueetage forbinder skolens to bygninger

Byen Leipzig har fået en ny skole på tre etager med en stor idrætshal. Skolen, der ligger omkring fem kilometer fra byens centrum, er designet af Hobusch + Kuppart Architekten, og består af to bygninger, der er forbundet med hinanden via en klinkebeklædt stueetage. De mørke klinker er monteret lodret og giver facaden et levende og markant udtryk. Farvemæssigt står stenene i en vellykket kontrast til de lyse, pudsede overetager. Til de to skolebygninger hører desuden en lys gårdhave, en rummelig forplads og udendørs anlæg til spil og sport.


Masser af plads til 500 børn

Den lyse og åbent designede skole med tilhørende skolefritidsordning har masser af plads til de i alt omkring 500 børn, der går der. En bred, fritliggende trappe fører til de moderne udstyrede klasseværelser, og de store gangarealer og det rummelige kantineområde understreger den nye skoles åbne karakter.


Raffinerede designdetaljer

Lyse gulve og vægge i kombination med trapper, døre og andre elementer af træ skaber en behagelig og rolig atmosfære. De fantasifulde tegninger på nogle af dørene og skillevæggene er udfærdiget af skolebørnene selv og bidrager til indretningens raffinerede udtryk.

Også lofterne er en central del af designkonceptet. I kantineområdet fungerer de utallige hvide, runde elementer som blikfang, mens loftet i gymnastiksalen minder om en slags harmonika. I skolens gange, klasseværelser, sanitære områder og idrætshal er der monteret akustiklofter, der matcher gulve og vægge.