Kantine med behagelig atmosfære

På Reventlouschule i Kiel-bydelen Düsternbrook i Tyskland glæder elever og lærere sig over deres nye, moderne kantine.

Skoler er ikke længere kun rene læringssteder, men et sikkert rum, hvor eleverne kan udfolde sig og desuden tilbringer en stor del af deres hverdag. Et vigtigt element i den forbindelse er den fælles spisning – som foregår bedst i en moderne kantine med de højeste krav til komfort og funktionalitet.

En sådan en af slagsen er den nye kantine på den åbne heldagsskole Reventlouschule i Kiel, som er med til at gøre hverdagen for de ca. 300 elever bedre og mere tidssvarende.

Murstensbygning i ét plan med fladt tag og mange vinduer

Byen Kiel har opført en indbydende og visuelt tiltalende bygning i ét plan, som med sin røde murstensfacade og udragende flade tag passer godt til de eksisterende skolebygninger. Ud over et spiseområde med køkken, som er skjult bag en foldeskodde, omfatter bygningen desuden toiletter og en sal med scene til arrangementer.

Vinduer fra gulv til loft giver en fantastisk udsigt inde fra kantinen og lukker derudover masser af dagslys ind.

Lyst træ og markante farver

Vinduesrammerne, de indbyggede elementer og møblerne er alle udført i lyst træ, som danner en varm og naturlig kontrast til de hvide pudsede vægge, mens røde stole og gardiner tilfører bygningen farve og karakter i samspil med det mørke gulv. Akustikplader af træuld i loftet afrunder det overordnede koncept perfekt og understreger den naturlige og behagelige atmosfære i den nye bygning.