Center for klip og stil - Aarhus Tech

Troldtekt, Klip og stil
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Aarhus Tekniske Gymnasium har været igennem en stor opgradering af bygningerne på Dollerupvej. Et af de meget synlige tegn på denne fornyelse er det nye Center for klip og stil, der skyder sig ud på forpladsen mod syd. De blanke metalliske facader og den enkle formgivning sender et klart signal om et sted hvor æstetik og funktion går hånd i hånd.

Center for klip og stil er blevet en flot arkitektonisk ramme om frisøruddannelsen. I det daglige fyldes bygningen af ca. 150 energiske elever, der her får grundig indsigt i fagets helt særlige blanding af kreativitet og håndværk. Undervisningen er selvfølgelig baseret på en grundlæggende teori, men rigtig meget af det daglige liv foregår i de fælles frisørsaloner.

Husets indre er bygget op omkring en stor ”studietrappe”, der forbinder de to etager og samtidig er både et mødested og en tribune for opvisninger. Undervisningen foregår i meget veludstyrede lokaler, der har glasvægge ud mod det centrale rum. Dermed er der med enkle midler skabt basis for et åbent studiemiljø, hvor elever, modeller og gæster mødes.

Den åbne struktur, de mange elever og den udstrakte brug af f.eks. hårtørrere har været en udfordring rent akustisk. Løsningen har været Troldtekt og Uddannelseschef for Aarhus Tech - Marianne Klitgaard Würtz - siger: ”Det første der slår en, når man går ind i bygningen er, at der er tyst. Selvom det store rum i begyndelsen har været tomt for møbler i stueetagen, har der slet ikke været nogen rungen eller efterklang. Det er også det generelle billede i hele huset.”

”Vi har jo ikke været der så længe, men de første tilbagemeldinger fra eleverne er meget positive i forhold til lydniveauet. Netop den dårlige akustik var et stort problem i vores tidligere lokaler. Lærerne er også meget positive og oplever at de ikke skal presse deres stemme for at blive hørt af de elever, der står længst væk i lokalet.”