Kulturskoles nye hovedkvarter skal fremme kreativitet

I byggeriet af kulturskolen KNUDENs nye hovedkvarter i Kristiansand er der lagt vægt på at skabe en varm og imødekommende atmosfære for skolens elever for herigennem at fremme kreativiteten. Troldtekt akustikplader er valgt som akustikløsning til flere rum. 

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kulturbyggeri

I 2022 kunne den kommunale kulturskole KNUDEN åbne dørene til sit nye hovedkvarter på Silokaia i den nye bydel Kanalbyen i Kristiansand. Kulturskolen KNUDEN er et samlingspunkt for 600 børn og unge, som gerne vil udfolde sig inden for kreative fag og udtryksformer og er en ud af flere afdelinger inden for Kristiansand Kommunes kulturtilbud. Skolen udbyder fritidstilbud inden for dans, musik, teater, visuel kunst, film og foto og arrangerer også egne koncerter og forestillinger.

I Kanalbyen har kulturskolen de to kulturinstitutioner Kunstsilo og Kilden Teater- og Koncerthus til nabo, og ambitionen er at være en nøgleaktør i det fremtidige kulturkvarter i Kristiansand, som de tre bygninger tilsammen udgør.

Under byggeriet af kulturskolen har der været fokus på at bruge traditionelle materialer og bæredygtige løsninger som genanvendelige materialer og materialer, der kan holde hele bygningens levetid, samt at bruge solceller som energikilde.

Kulturskolen er bygget i fem etager, som forbindes af en rummelig foyer med en hovedtrappe, der gør det let at orientere sig i bygningen og bevæge sig fra etage til etage. I selve foyeren og i trappeopgang og gangarealer, er der brugt akustikplader fra Troldtekt i lys natur, der sammen med byggeriets trævægge, den gule farve i trappeopgangen og den farverige, legende kunst, der er placeret rundt omkring i bygningen, skaber en varm, tryg og velkommende atmosfære og samtidig reducerer det store åbne rums efterklang. 

 

Rum til forskellige kreative udtryksformer

Skolens mange forskellige fritidstilbud gør det nødvendigt med forskellige lokaler, der er bygget til forskellige kreative udtryks- og undervisningsformer, og i flere af rummene er der valgt Troldtekt løsninger til at absorbere lyden.

Rummene black og white box bruges til bl.a. danseundervisning og teaterforestillinger, og her bidrager designløsningen Troldtekt line i sort og hvid på væggene ikke kun til god akustik i rummene, men kan også bruges i f.eks. forestillinger alt efter om der ønskes et mørkt eller lyst udtryk til den pågældende forestilling.

I skolens lydstudie er der valgt både Troldtekt i lys natur til rummets loft, og Troldtekt line på rummets vægge, mens der i de mindre undervisningslokaler også er valgt Troldtekt i lys natur til lokalernes loft. I alle rummene sørger akustikpladerne for at skabe et behageligt akustisk indeklima, når der øves og spilles musik.