Nyrenoveret skole med respekt for den klassiske arkitektur

Centralt beliggende på Limhamn i Malmø ligger Linnéskolan, som har fået et tiltrængt løft, men med respekt for skolens oprindelige arkitektoniske stil.

Foto: Bara Bild

Hvis vægge kunne tale, ville murene på Linnéskolan i Malmö kunne berette om over 100 års skolehistorie.
Den første af skolens bygninger blev opført i 1904, og de historiske rammer er ikke til at tage fejl af, når man træder indenfor. Her er fritlagte mursten i forskellige nuancer og mønstre samt håndmalede dekorationer en del af udtrykket.

Linnéskolan har dog for nyligt gennemgået en tiltrængt renovering, der har sikret bedre rammer om læringen. Skolen huser cirka 500 elever fordelt på 4.-9. klasse, og det hvide skolebyggeri omkranser en stor skolegård, hvor elever kan lege i forskellige aktivitetsområder, som stimulerer motorikken.

Ro til læring

På Linnéskolan er Troldtekt akustikplader i lys natur, monteret i et t-skinnesystem, hvor hver enkelt plade er indrammet af en metalskinne. De lyse farver skaber ro for øjet, og akustikloftet falder naturligt ind i skolens eksisterende arkitektur.

Både i klasselokaler og i opholdsarealer, hvor elever samles eller sidder med gruppearbejde, er det vigtigt at sikre et indeklima med god akustik.