Skolen som nyt centrum for Lundtofte

Eleverne på Lundtofte skole, har fået en ”ny skole”, der på mange måder er mere tidssvarende i forhold til læringsrum, faciliteter og indeklima. Skolens oprindelige karakter er fint bevaret.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i skoler og uddannelsesinstitutioner
Foto: Laura Stamer

Det omfattende renoveringsprojekt på Lundtofte Skole har to spor. Det ene er fløjen med klasselokaler, som har fået et væsentligt løft. Her har man ændret på den klassiske række af klasselokaler, så der er opstået nogle mellemzoner. Gangarealet er blevet aktiveret med plads til fx gruppearbejde, men også garderober til hver enkelt klasse.

En anden fin detalje er nichens rundede hjørne og et stort vinduesparti i træ til klasselokalets nye krog, som giver ekstra lys til den lange gang. Både på gangen og i lokalerne er monteret hvide Troldtekt lofter med indbygget Troldekt ventilation. Derved oplever eleverne dels et bedre indeklima og ventilation uden træk eller støj.

Multifunktionelt kulturcenter

Det andet spor er det nye kulturcenter, som er fint indføjet parallelt med skolens bibliotek/faglokaler mellem to fløje. Det spaciøse rum er til hverdag delt op i to med en stor foldedør og anvendes dagligt til morgensang, musik eller til mindre grupper af skolearbejde.

Tilbygningen er opført i limtræskonstruktioner med store vinduespartier til skolegården. Begge halvdele af rummet har en egentlig trappe eller en amfiopbygning, som egner sig til siddepladser ved større arrangementer, som også kan være offentlige foredrag eller koncerter. Kulturcenteret er indrettet med sorte Troldtekt line lofter og stengulve, der er robuste og stoflige flader, som fint matcher de eksisterende teglvægge og trækonstruktionerne.