Rathlouskolen

Rathlouskolen i Odder har gennemgået et større ombygnings- og renoveringsprojekt.

Troldtekt Rathlou School
Foto: Martin Tørsleff

De gamle klassiske bygninger er blevet moderniseret og indrettet, således at de i dag opfylder kravene til undervisningsformerne, handicapvenlig adgang og kreative miljøer.

Skoleinspektør Bjarne Fredsgaard, der har været bygherrerepræsentant under hele forløbet, udtaler:

"På Rathlouskolen har vi fra midt 90’erne høstet en del erfaringer med Troldtekt. Og lad mig slå fast – den skepsis, der i starten kom til udtryk mht. udseende og frygten for drys, har erfaringen gjort til skamme.

I begyndelsen anvendte vi loftspladerne på toiletter og i vådrum, typisk rum med hård lyd pga. rengøringsvenlige overflader, og den tydeligt hørbare forandring og forbedring Troldtekt’en medførte, gjorde at vi også fik mod på at bruge produktet i andre sammenhænge.

Vi kunne derigennem konstatere, at produktet faktisk var let at arbejde med, formstabilt, drysfrit og kønt at se på, og derfor besluttede vi i forbindelse med renovering af lærerværelse og tilhørende køkken at opsætte lyse Troldtekt loftsplader. Dette har til fulde indfriet forventningerne hvad angår udseende og lydniveau i et lokale, hvor der indimellem tales med store bogstaver. Og dryssen på bordene? – det er der ingen, der gider hævde mere.

Da vi planlagde ”det store spring fremad” i form af renovering, om- og nybygning, var der ingen tvivl om, at vi skulle anvende Troldtekt på loftsfladerne i klasselokaler, gangarealer og i gymnastiksal.

Det betød også, at vi hurtigt var med på ideen, da arkitekten foreslog, at vi skulle bruge pladerne på øverste del af gymnastiksalens endevægge – dels af lydhensyn og dels for synsmæssigt at binde rummet bedre sammen. Det er i den grad lykkedes. Indbydende, lyst og venligt.

Det nye specielle lydanlæg, Troldfon Sound System, som er indbygget i loftsfladen, er en sand fornøjelse. Det er som om tonerne drysser ned fra pladerne..."