Investering i uddannelse

Skolen Realschule im Blauen Land i byen Murnau am Staffelsee i Tyskland blev grundlagt i 2010 og ligger i en moderne og åben ny bygning.

Akustiklofter fra Troldtekt i uddannelsesinstitution

Midt inde i det populære turistområde "Das Blaue Land" ligger den pittoreske lille by Murnau am Staffelsee. Byen, der ligger i nærheden af det berømte skisportsområde Garmisch-Partenkirchen for foden af Alperne ca. 70 km fra München, er ikke kun kendt for sin idylliske beliggenhed, men udmærker sig også ved at have en god infrastruktur og en moderne uddannelsesinstitution.

Fra midlertidig til moderne uddannelsesinstitution

Realschule im Blauen Land er kendt for at være en god skole og har vundet en række priser for forskellige projekter. Den blev grundlagt på basis af et borgerinitiativ i 2010 som en underafdeling til Realschule Penzberg med kun 54 elever og havde i begyndelsen til huse i midlertidige containere. Ud fra dette midlertidige udgangspunkt har den sidenhen udviklet sig til et bygningskompleks med plads til mere end 600 elever, der ligger lige over for byens gymnasium og grundskole. Den nye skoles facader er udstyret med vertikalt forløbende træelementer i forskellige brunlige nuancer, som passer perfekt ind i omgivelserne.

Masser af træ og lyse farver

Under ledelse af tegnestuen LaubenderArchitektur fra Bad Heilbrunn blev den midlertidige tilbygning i træmoduler for nylig indviet, som rummer yderligere seks klasseværelser og nu fuldender den nye skolebygning. Klasseværelserne er lyse og åbne. Brede gange, store vinduesrammer med lette trærammer og en række andre træelementer kombineret med lyse vægge og gulve giver stedet en behagelig atmosfære. I lofterne er der monteret lyse træbetonplader, som sikrer en optimal akustik i det livlige skolemiljø.