Ny indskoling med højt til loftet

Som mange andre skoler er også Risskov Skole en broget collage af gamle og nye bygninger. Den imponerende hovedbygning i tegl blev indviet i 1927 og siden er der kommet adskillige tilføjelser. Den seneste udbygning er en indskolingsfløj, der ligger flot placeret ud mod en åben grønning.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri
Foto: Thomas Mølvig, architect

Den nye bygning er udformet som en aflang længe, der afgrænser skolen mod øst og skaber ro. Terrænspringet udnyttes på en fin måde til at skabe nogle meget spatiøse indre rum med masser af behageligt filtreret dagslys. Udendørs på skrænten er der etableret en udfordrende legeplads for mindre børn med bl.a. et stiliseret klippelandskab i træ.

Levende miljø stiller krav til akustikken

Tilbygningen til indskolingen rummer fem fælleslokaler (undervisning + SFO) samt tre åbne og fleksible fællesarealer. Fra alle arealer er der udgang til legeskråningen, der forbinder bygningen med de tilstødende boldbaner.

Særligt smukke er de store åbne arealer med trapper og ramper. Her er der plads til begejstring og høje foldevægge kan opdele rummene på få minutter. Her synges der morgensang tirsdag og torsdag. Aarhus Symfoniorkester har også været forbi.

Akustikken er et vigtigt parameter i et levende miljø, som rummer mange forskellige aktiviteter. Derfor er der både monteret Troldtekt akustikplader på loftet og farvede lydfelter på væggene. Hvidmalede Troldtekt akustikplader er også valgt til beklædning af lofter i klasserum og gangarealer.

Indskolingen i Risskov er et fint eksempel på en smagfuld og velfungerende tilføjelse til et eksisterende bygningsanlæg. Udover den nye bygning er der sket en renovering af eksisterende lokaler i mellemtrin og udskoling. En opdatering til flere åbne, fleksible og inspirerende læringsområder, der imødekommer tidens krav.