Åhus har fået en lys og sund skole

I 2020 stod Sånnaskolen i Kristianstads Kommune klar med en ny skolebygning og ekstra idrætshal. Projektet er Miljöbyggnad sølv-certificeret, og Troldtekt akustiklofter i et synligt T-skinnesystem indgår i designet.

Akustiklofter fra Troldtekt i uddannelsesinstitution

Åhus har fået en ny grundskole med plads til cirka 700 elever. Den gamle skolebygning viste sig at være for omkostningstung at renovere, og i stedet besluttede Kristianstad Kommune at bygge den nye skole på samme matrikel.

Kun skolekøkkenet og en transformerstation blev bevaret. Samtidig blev en ny idrætshal tilføjet til skolens faciliteter, som nu er forbundet med de to øvrige haller.

Sånnaskolen stod klar til at modtage elever i august 2020 i en bygning, der har opnået sølvcertificering efter Miljöbyggnad.

New Line Arkitekter har tegnet projektet.

 

Lyst og venligt

Skolen er opbygget med en central firkant, hvor indgangene til bygningen befinder sig, og hvor resten af skolen udgår fra. Ved siden af indgangspladsen er der blandt andet administrative lokaler, bibliotek, en scene til musikforestillinger samt en trappe.

Trappen forbinder stueetagen med førstesalen og giver mulighed for, at elever kan bruge siddepladserne i forbindelse med aktiviteter i undervisningen og i frikvarterne.

For at skabe et mere afslappet og trygt miljø er hele skolen skofri.

Sånnaskolen fremstår lys og naturlig og med brug af klare farver udvalgte steder, for eksempel klare blå fliser ved håndvaskene og orange sofaer for at skabe kontrast.

Der er også fokus på dagslys med store vinduesfacader samt lysskakter fra loftet, som spreder dagslyset ned igennem bygningen.

 

Loft med synligt skinnesystem

På Sånnaskolen er der blandt andet monteret trælameller på væggene, og der er valgt Troldtekt akustikplader til skolens lofter. Det sikrer en god akustik og bidrager dermed til et bedre læringsmiljø for de mange elever. Samtidig bidrager de Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt plader positivt til Miljöbyggnad-certificeringen.

De nedhængte akustikplader i lys natur træder tydeligt i karakter, da de er indrammet i et synligt Troldtekt T-skinnesystem i aluminium. T-skinnesystemerne monteres uden brug af værktøj.

Ud over den ekstra designfaktor har et T-skinnesystem den fordel, at loftet er demonterbart og desuden skjuler tekniske installationer.