Stort projekt samler to skoler under ét tag

I universitetsbyen Freising i Bayern er der blevet bygget en moderne skole til mere end 1.000 skolebørn - "Schulen am SteinPark Freising".

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i skoler og uddannelsesinstitutioner

Med mere end 50.000 indbyggere betragtes byen Freising, der ligger omkring 30 kilometer fra München og meget tæt på lufthavnen, som den yngste by i Bayern – målt på indbyggernes alder.

Da der også er mange børn i skolealderen i Freising, har byen investeret omkring 74 millioner euro i en ny og moderne skole, som opfylder de højeste pædagogiske krav.

Nybygget skole med 44 klasseværelser og 20 faglokaler

På et 17.600 kvadratmeter stort areal smelter den nye skole, som rummer omkring 23.500 kvadratmeter på sine op til fem etager, harmonisk ind i kvarteret. Takket være det varierede facadedesign med mange vinduer virker skolen på trods af sin store størrelse både indbydende og tiltalende.

Skolen er inddelt i to dele. De mindste og mellemste klasser er fordelt på fire etager, mens de ældste klasser har fem etager at boltre sig på. De to dele er forbundet med hinanden gennem en fælles hovedindgang og et såkaldt forum. Fra de to dele er der desuden adgang til en idrætshal og flere rummelige udendørs områder, herunder open-air-klasseværelser og en skolehave.

Ud over forummet huser stueetagen også skolens administration og den store kantine med skolekøkken, mens de 44 klasseværelser og 20 faglokaler er placeret på de øvrige etager.

Lyst og rummeligt design

Gennem de talrige vinduer med udsigt til mange træer samt et tag med ovenlysvinduer kommer der meget dagslys ind i bygningen. Alle gange, loungeområder og værelser er barrierefri og rummelige og giver mulighed for fleksibel brug på tværs af faggrænser.

Vinduesrammer og møbler i lyst træ i kombination med lyse gulve skaber en behagelig atmosfære. Tilsvarende er der monteret lyse Troldtekt akustikplader i lofterne, som sikrer en optimal akustik og dermed også et godt læringsmiljø for eleverne og det pædagogiske personale.